Brukets surdegsbröd

STENUGNSBAKADE SURDEGSBRÖD SKAPADE FRÅN GRUNDEN

Mjöl, salt & vatten – det är allt som krävs för att skapa ett bröd.
Inne i Brukets bageri skapar bagarna bröd och bakverk helt från grunden. Recepten testas varsamt innan den rätta mängden råvaror beslutas. Vår surdeg heter Sven och han är den gemensamma nämnaren för alla bröd nedan.

I bageriet hittar ni alltid våra tre klassiker: Levain, Valnöt & Rostade fröer. Utöver dem ett unikt gästspel som vi kallar ”månadens bröd”. Lagom till helgen eller vid utvalda tillfällen hittar ni även vår goda rågbaguette. Varmt välkomna!

LJUS LEVAIN

Ett ljusare surdegsbröd med fullkornsdinkel från Limabacka kvarn, ekologiskt vetemjöl från Berte Qvarn & havssalt. Brödet vilar i jäskorgar över natten.

BRUKETS FRÖBRÖD

Ett något grövre surdegsbröd gjort på ekologiskt vetemjöl från Berte kvarn och grahamsmjöl. När degen har vilat vänder vi ner rostade sesamfrön, linfrön och solrosfrön som varvas med surdegen. Brödet doppas i rostade sesamfrön och stoppas i jäskorgar för att vila över natten.

VALNÖT

Ett grövre bröd på ekologiskt vetemjöl från Berte Qvarn och grovt rågmjöl. Rostade valnötter blandas ner i degen innan brödet får vila i jäskorgar över natten.

BAGUETTE (FRE-SÖN)

Rågbaguetter bakade på ekologiskt rågmjöl och vetemjöl från Berte Qvarn. Baguetterna rullas varsamt ut och får vila i linnehanddukar på baguette-plåt under natten.

MÅNADENS BRÖD (FRE-SÖN)

Ny månad – nytt bröd. Här sätter bagarna smak efter tycke och säsong. Gemensamt med ovan bröd är att de bakas med samma mängd kärlek och fina råvaror.

MÅNADENS BRÖD JUNI

Dill & Prästost – Ett somrigt surdegsbröd på ekologiskt vetemjöl från Limabacka Kvarn. Brödet innehåller en god mängd dill och prästost och passar lika bra till frukost som till sommarlunchen.

Brukets bageri
Brukets bageri
Brukets bageri