Brukets Julbord 2023

Väntan är inte allt för lång och snart står vårt Bruk i en gnistrande vinterskrud, och det nalkas en stämningsfull och förtrollande jul på vår gård. 

Tillsammans med våra vänner Patrik och Katja Palmdahl som medverkat i ”Kockarnas kamp” och gett ut flertalet kokböcker vill vi med stolthet presentera Brukets julbord 2023. 

Med inspiration från när och fjärran fylls vårt kök av en värmande matkultur, berusande dofter och ett vimmel av färgrika kryddor.  Ett av världens mest mångfacetterade kök har flyttat in på vår gård.

Möt Marocko. 

Vi vill ge er en spännande matresa där kulinariska läckerheter från ett fjärran land ackompanjeras av det svenska och traditionella julbordet. Från de livliga marknaderna hämtar vi inspiration av smakrika & juliga kryddor och frukter som länge varit en del av vårt kök. Doften av saffran och kanel, hettan från ingefära och chili, sötman från dadlar, fikon och russin kommer göra vår jul extra speciell. 

En upplevelse för alla sinnen.

En minnesvärd och stämningsfull atmosfär!

Gården är full av sprakande eldkorgar som kastar sitt sken över de snötyngda granarna som klär Bruket likt en förtrollande vintersaga. 

Det doftar ljuvligt av värmande välkomstdrinkar som sjuder i kittel över heta glödbäddar. Vi minglar i trädgården till juliga toner framförda av kvällens värdar, för att sedan välkomnas in i vår villa eller kostallet med tillhörande orangeri. På vackert dukade bord väntar utvalda smårätter som med fördel avnjutes med en fruktigt förförisk drink. Lite senare bjuder vi er till en mångfacetterad julbuffé med både sillar, ägg och lax! Det blir julskinka fast på ett nytt vis, och självklart köttbullar och korvar. Vi älskar det gröna och såklart blir det många härliga gröna rätter på bordet och på spisen puttrar det småvarma. 

Lite klassiskt  med en uppfriskande touch av nya smakkombinationer.

Middagen avrundas med ett dignande dessertbord med allt från små spröda honungsöta bakverk till kryddigt julris.

Varje kväll har sin unika upplevelse med musikglädje, underhållning, värme & kärlek, där våra värdar välkomnar Er till vår ”riad”, en fantastisk julsaga som tagen ur Tusen och en natt! 

VILLAN:

En härlig hemma-hos-upplevelse i vår vackra Villa där ett magnifikt julbord dukas upp mitt i husets hjärta: den stora köksön!

I Villan erbjuds ca 45 platser på entréplan samt 30 platser en våning ner i vår Vinkällare.

Är ni ett större sällskap eller företag kan hela Villan med tillhörande Vinkällare bokas i sin helhet för ca 75 personer.

Tider:
18.30: Välkomstdrink i trädgården.

 

KOSTALLET & ORANGERIET: 

Vårt kära kostall ställer om! Hjärterum flyttar in i Magasinet och vårt kostall erbjuder i 12 dagar en varm och härlig julbords-atomsfär för upp till 50 personer.
I hjärtat av stallet möts vi av ett rustikt, pampigt och gediget julbord med tillhörande dessertbord.

I Orangeriet alldeles intill bjuder vi för tredje året i rad in till dukade bord bland fårskinnfällar och granar för upp till 55 gäster.  Det är en magisk julatmosfär där endast de skira industrifönstrena Skiljer ute från inne. Takvärmarna är igång och det är kanske vår mysigaste yta, men vid en kall vinter reserverar vi oss för ett par extra långkallingar under finklänningen och en kofta på axlarna. 

Är ni ett större sällskap eller företag kan hela ytan med Kostall samt Orangeri bokas för ca 105 personer. 

Tider: 
19.00: Välkomstdrink i trädgården.

PRIS OCH SITTNINGAR:

En julbordskväll på Bruket:
I priset ingår parkering, garderob och en värmande fördrink i trädgården innan vi sätter oss till bords avnjuter och flera små rätter att dela vid bordet följt av kvällens dignande julbord och dessertbord & kaffe.

Varje kväll bjuder på sin egna guldkant av underhållning, livemusik & stämning.

Onsdag, torsdag & lördag: 1295 kr / stol (inkl. moms)
Fredag: 1395 kr / stol (inkl. moms)

Onsdag – lördag under veckorna 48-50. 
12 unika kvällar samt årets nyhet: julbordslunch.

BOKNINGSINFORMATION:

Antal platser: 
Villan & Vinkällaren: ca 75 platser
Kostallet & Orangeriet: ca 105 platser

Större sällskap & företag kan redan nu boka sin kväll hos oss. Bokning för mindre sällskap öppnas den 1 oktober. 

Boka via:
Telefon: 033 200 250
Mail: bruket@wiared.se 

För företag: 50% av kuverten faktureras i samband med bokning och resterande belopp faktureras 10 dagar netto efter julbordet. Samtliga bokningar är bindande.

Vid privata sällskap erhålles förskottsbetalning av hela bokningsbeloppet. 
Vi öppnar upp utvalda datum för mindre sällskap från den 1 oktober. Håll utkik och boka en härlig kväll på Bruket med vänner & familj.