ITALIEN INTAR BRUKET 14-15 FEBRUARI
Den 14-15 februari bjuder vi in till årets första ”bubbel & babbel” och denna gång med Italien som inspiration!
Vi tänker oss hantverkspizza, utvalda charkuterier, frikadeller i tomatsås, saftig focaccia, pasta, mozzarella, tiramisu, affogato, smaskiga oliver och mycket mer som hör smakerna till!
I villans kök möts vi av en dignande buffé där kockarna skapat sina favoriter från det italienska köket. De utlovar en färgsprakande mix för alla smaklökar, med både varma & kalla inslag. Självklart skall maten avnjutas på bord dukade med rutiga dukar och med italienska toner i högtalarna. Kanske med ett gott glas rött eller en frisk limoncello i glaset?

SITTNINGAR:
NYHET! den 14 februari bjuder vi in till kvällssittning! Samma goda mat, men på eftermiddagen och med en inledande förrätt framdukad på bordet vid er ankomst! En perfekt after work, en fin middag med någon du håller kär eller helt enkelt bara en riktigt bra inledning på helgen!
Goda smaker på fatet och ett utvalt rödpang i glaset, kan det bli härligare?
Tid: 19.00, sittningen är öppen till 23.00
Pris: 595:-
Och önskar ni hellre en riktigt fin lördagstur så passar lördag 15 februari bättre! Sittningen startar kl 11.00 och pågår ända till 15.00 och däremellan kan ni äta, mingla, njuta och mysa!
Tid: Sittningen är öppen 11.00-15.00
Pris: 395:-
Det finns 60 unika platser till dessa sittningar och ni väljer vilken dag som passar just er!
De flesta av borden i Villan är anpassade för 4-6 personer. Är ni färre än fyra i sällskapet kan placering ske tillsammans med andra härliga bordsgrannar!♡
FIRA FREDAG 14 februari med oss:
Vi kan inte låta bli att dela några av helgens guldkorn!
På vackert dukade bord väntar nocellara oliver, utvald chark och nedan favoriter:
Krämig risotto på aborioris. Toppad med vit tryffelolja och rostad funghi.
Bageriets focaccia fylld med Sicilianska kvisttomater & karamelliserad lök.
Burrata med rostade vindruvor, pinjenötter och ekologisk fikonbalsamico på druvor från Emilia Romagna.
.
Och i villans kök möts vi av en dignande buffé av läskande smaker följt av bageriets utvalda söta. Vad sägs om: Insalata russa – Italiens högtidsrätt! Serveras här med små delikatesspotatis, krispig babyspenat, rödlöksringar & oliver.
Caprese Classico – med tre sorters tomat, mozzarella Julienne, färsk basilika, lagrad olivolja & grovmalen svartpeppar
Risonisallad fylld med soltorkade tomater, pistagenötter, noccellara oliver, pesto genovese & sotade pinjenötter
Grillade grönsaker på peperoni del padron, paprika & aubergine
Biff taligata. Grillad biff i tunna skivor serverad på en bädd av ruccola och hyvlad parmesan. Toppas med lagrad granatäpplebalsamico från Gridelli. ”En smakupplevelse inspirerad av ljumna sommarkvällar hos Nonna Luciana”.
Pizza bianco med creme fraiche & fior di latte. Toppas med vispad ricotta, fänkålssalami & riven citronzest.
Bruschetta på bageriets surdegsbröd. Toppas med gremolata på solmogna tomater, vitlök & färsk basilika.
Italienska köttbullar i mustig tomatsås på tomaten ”Polpette”. En riktig Lady- & Lufsenklassiker!
Italiensk tomatsoppa på solmogna San Marzano-tomater från Kampanien. Smaksatt med vitlök och söt basilika och toppas med ekologisk olivolja.
Semifreddo med choklad & dulce de leche.
Amaretti – de perfekt knapriga och sega mandelkakorna smaksatta med amaretto.
Tiramisu – En klassisk Italiensk dessert där savoiardikex doppats i espresso & amaretto.
Pavlova – med limoncellokräm och en vispad len mascarponekräm. Toppas med saltrostad pistage, citronsocker & basilika.
Cannoli – en Siciliansk klassiker! Krispig yta med krämigt innehåll smaksatt med espresso eller pistage.
Allt ovan avnjuts såklart bäst med Italienska druvor eller en läskande lemonad i glaset!