Brukets surdegsbröd
STENUGNSBAKADE SURDEGSBRÖD SKAPADE FRÅN GRUNDEN
Mjöl, salt & vatten – det är allt som krävs för att skapa ett bröd.
Inne i Brukets bageri skapar bagarna bröd och bakverk helt från grunden. Recepten testas varsamt innan den rätta mängden råvaror beslutas. Vår surdeg heter Sven och han är den gemensamma nämnaren för alla bröd nedan.
LJUS LEVAIN
Ett ljusare surdegsbröd med fullkornsdinkel från Limabacka kvarn, ekologiskt vetemjöl från Berte Qvarn & havssalt. Brödet vilar i jäskorgar över natten.
BRUKETS FRÖBRÖD
Brukets Sesambröd med Flingsalt är gjort på ekologiskt vetemjöl & grahamsmjöl från Berte Qvarn och fylls med rostade sesamfrön. Brödet doppas i svarta & vita sesamfrön innan det läggs i jäskorg och får jäsa i kylen över natten.
DILL & VÄSTERBOTTENOST
Brukets Dill & Västerbottenostbröd är gjort på ekologiskt vetemjöl & rostat grahamsmjöl från Berte Qvarn. Brödet fylls med färsk hackad dill & västerbottenost och smaksätts med en gnutta honung.


