AVSMAKNINGSMENY MED GASTRONOMI ELVA
19 MARS 2022
19 mars tar Gastronomi Elva över Bruksvillan och bjuder in till en helkväll där mat och goda smaker står i centrum.
Avnjut en avsmakningsmeny i inspirerande miljö tillsammans med kollegor eller nära och kära där mat och dryck komponerats för bästa matchning. Med Villans kök och stora köksö bjuder kvällen in till en riktig ”hemma hos” middag där kock och sommelier arbetar nära gästerna och berättar och maten och drycken vi tar del av.
När: 19 mars kl 19.00
Pris: 1195 :-
KVÄLLENS MENY
Förrätt
Hummerrulle med picklade päron. Misomajonnäss och sojatapioka samt brynt smörpulver
Frankrike – Loire, Langlois Crémant de Loire Brut
Fisk
Confiterad röding med svampconsommé och grillad gurka samt friterad kålskott
Frankrike – Bourgogne, Laroche Bourgogne Réserve
Kött
Älgytterfilé med senapscrisp och rökig rödvinssky Bakad rotselleri och grillad rotsellericréme samt rostad steklök
Italien – Toscana, Villa Antinori
Dessert
Äpplesorbet med fänkålscréme och mandelkaka samt karamelliserad fänkål och vaniljkokt äpple
Sverige – Brännland iscider